Comenzi telefonice : 0762681473 / 0746687105

Politica de retur

Buna ziua suntem echipa Tuningro.ro, lucram la foc continu sa inbunatatim calitatea produselor oferite catre tine, draga cumparatorule.

Termen de schimbare a unei comenzi este de 30 de zile conform oug34/2014.


Daca produsul cumparat nu te satisface sau doreste sa il schimbi poti completa formularul de retur sau schimbare de produs in termen de 14 zile de la primirea comenzi.

Formularul completat se trimite prin posta romana sau curier intr-un plic , dupa primirea plicului de catre colegii de la retur, vei fi contactat pe adresa de email sau pe telefon infunctie de preferintele tale, iar ei iti vor spune  daca iti accepta returul sau schimbare produsului.

Evident acest proces este amplu dar in majoritatea cazurilor clientii nostri vor primi un raspuns pozitiv, deoarece toata atentia noastra este indrepatata catre satisfacerea nevoilor tale in materie de accesorii auto.

Mai jos ai un set de reguli catre trebuie respectate:Nu e nevoie sa ne dai telefon atunci cand doresti sa faci un retur, sau sa schimbi produsul cumparat , pur si simplu completezi formularul anexat in colet si il trimiti prin posta romana ,Nimic mai simplu.

1.Sa trimita Formularul de returnare produs (disponibil in magazinul online) : Descarca formularul de retur , la adresa [email protected]  se descarca de pe site aici: Descarca formularul de retur .Formularul trebuie trimis prin posta la adresa Pascani str crinilor nr 42 jud iasi .Formularul trebuie semnat .


Persoanele Juridice nu beneficiaza de returul produselor deoarece legislatia in vigoare nu se refera la persoanele juridice ci la persoanele fizice. 2.In cel mai scurt timp veti fi contactat pentru acceptul returului sau schimbarea produsului Procedura este foarte rapida asa incat cele 14 zile drept de retur sa nu expire, pentru a putea face returul.


3. Dupa primirea accordului  de acceptare a cereri trimise prin posta romana sau curier clientul  trebuie sa trimita produsul la SC. RTT DISTRIBUTION  SRL ,adresa Pascani-Iasi, str.CRINILOR NR 42.


4.Comanda /produsul la care se face returnare sau schimbarea sa fie trimisa fara ramburs.


5.Sa trimita produsele fara urme de uzura sau folosire sub orice forma  in ambalajele originale intacte, cu toate accesoriile incluse afarente produsului respectiv.


6.Cumparatorul va suportat  cheltuielile de transport  cu returul produselor sau schimbarea lor.


7.Sa trimita  factura si chitanta aferenta plati comenzi facute anterior in copie,in colet alaturi de produsele pentru care se face retur. 


Sa anexeze extras de cont sau document bancar cu stampila unitati bancare  cu data in care se face cererea de returnare a produsului de unde sa reiasa titularul contului si contul IBAN, sau sa transmita orice forma de trimitere a banilor ex mandat postal.


Extrasul de cont sau documentul bancar trebuie trimis odata cu produsul si celelalte documente.In momentul in care trimite-ti produsul  la noi acesta trebuie sa fie insotit de toate documentele solicitate.


8.Daca nu aveti timp sa mergeti la curier solicitati pe adresa de email [email protected] un curier sa vina la dumneavoastra sa ridice produsele.

Romana.

Nu acceptam colete  trimis prin FanCourier sub nicio forma.

Datorita faptului ca ne respectam clientii, oferim o alternative pentru persoanele fizice care au achizitionat de la Tuningro.ro produse si nu se incadreaza in cele 14 zile drept de retur:

-daca clientul nu reuseste sau nu se incadreaza in cele 14 zile drept de retur   produsul ajunge la noi dupa termenul stabilit de OG 34/2014 , in functie de preferintele clientului poate opta pentru returnarea banilor in termen de 25-60 de zile, sau schimbare produsului in termen de 25-60 de zile.

-daca clinetul a trimis produsul retur in termen de 14 zile dar nu a pus la dispozitia profesionistului documentele necesare transferului de bani, plata se va face intre 25-60 de zile de la data primiri documentelor cerute.(Numai cu accordul profesionistului)

Acesta alternativa se va face doar cu acceptul SC RTT DISTRIBUTION SRL, pe adresa de email [email protected] si prin completarea unei cerereri de catre persoana in cauza care doreste acest lucru.

Termenul de solutionare a oricarei reclamatii cu privire la schimbarea unui produs achizitionat este de 30 de zile.

Conditii pentru vanzator:


1.TuningRo se obliga sa accepte orice retur din partea clientilor daca sau respectat conditiile de mai sus de catre consumator.


2.TuningRo va inapoia contravaloarea  comenzi prin cont bancar  pus la dispozitie de catre client in termen de  cel mult 14  zile dupa denuntarea in scris conform legi in vigoare.


3.TuningRo are dreptul sa respinga orice sesizare care se face fara respectarea conditiilor impuse asupra clientului.(Vezi conditii pentru cumparator).


Toate reclamatiile primite se vor rezolva in termen de 30 de zile conform OUG34/2014 privind  drepturile  cosumatorului.

Dorim ca fiecare client al nostru sa fie multumit de orice produs pe care il cumpara si respectam fiecare decizie pe care o ia in acest sens.

La TuningRo, la fel cum ai cumparat simplu, returnezi simplu, fara batai de cap. Daca, din orice motiv, nu esti 100% multumit de un produs pe care l-ai cumparat, poti sa il returnezi in termen de 14 zile calendaristice din momentul in care ti-a fost livrat de catre curier, respectand conditiile de mai jos.

Atenti Produsele Softurile ,Diagnozele care au fost instalate si folosite nu se pot returna , odata introdus cd de instalare in utitati media nu se mai poate returna pentru ca se considera ca au fost folosite, conform legi in vigoare OUG34/2014.

Ordonanta Guvernului 34/2014 este intrata in vigoare pe fondul unor modificari la nivelul Uniunii Europene si abroga total vechea ordonanta 130/2000, care prevedea dreptul de retur în 10 zile lucratoare, si-l inlocuieste cu drept de retur în 14 zile calendaristice.

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului"

Clientii pot returna produsele cumparate, in ambalajul original, in termen de 14 zile calendaristice de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Vanzatorul va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Clientul este responsabil pentru “diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor”, conform OUG 34/2014, cu modificarile in vigoare.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar  pentru clientii persoane fizice.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou  sau daca asupra produsului au fost efectuate modificari, deasemenea daca ambalajele si/sau cutia originala ale produsului au fost deteriorate din diverse motive, ne rezervam dreptul de a refuza primirea retur a produsului respectiv, produsul urmand a fi returnat clientului.

Conditiile de retur se aplica numai persoanelor fizice.

Toate conditiile trebuie respectate cu strictete de catre toti clienti.Nerespectarea  acestor conditii duce la anularea cereri de retur.

In cazul in care ati trimis un retur al unui produs si acesta intarzie din cauza curierului si cele 14 zile  de retur expira nu mai puteti returna produsul.

Daca in cazul in care un produs a ajuns deteriorat la dumneavoastra trebuie sa rugati curierul sa faca un Proces Verbal de constatare .Dupa ce ati platit curierul este obligat sa ramana cateva momente pentru ca dumneavoastra sa verificati continutul  comenzi.Daca produsele au ajuns deterioarate trebuie sa faceti impreuna cu curierul un Procesul Verbal in care trebuie sa se constate cele intampinate si sa va despagubeasca compania ce curierat. Fara Procesul Verbal de Constatare curierul nu va poate despagubui cu valoarea comenzi facute la noi.Atentie dupa ce ati plati verificati continutul coletului impreuna cu curierul.Firma noastra expediaza numai produse conforme si in perfecta stare,toate produsele sunt verificate  inainte de expediere catre dumneavoastra pentru a primim produsul in stare perfecta.

Adresa de email din comanda completata la inregistrarea comenzi va fi folosita pentru transmiterea de informatii referitoare la returul comenzi sau inlocuirea produsului . Odata trimisa comanda confirmatii si sunte-ti deaccord cu aceasta optiune, in caz contrar nu efectuati comanda.