Aparatorile de noroi un accesoriu nelipsit

Posted by Tuning 08.11.2016 0 Comment(s) Tutoriale Tuning,

Aparatorile de noroi sunt un accesoriu nelipsit de pe orice autovehicul.
Unii posesori de autovehicule  mai numeste aparatorile de noroi  astfel: bavete noroi sau sorturi noroi.
Aceste aparatori de noroi odata montate pe autovehicul protejeaza masina de murdarie , noroi si pietricelele de pe carosabil, astfel aparatorile de noroi ajuta la mentinerea curata a masini si stratului de vopsea din partile superioare ale masini cum ar fi pragurile si spoilerele.
Aparatorile de noroi se gasesc  in 3 variante constructive pentru 3 tipuri de autovehicule: aparatori noroi pentru autovehicule(masini mici), aparatori noroi pentru SUV-URI sau GIPURI (MASINI DE TEREN) si aparatori noroi pentru autoutilitare (dube sau microbuze  folosite la transport marfa sau persoane).
Diferentele dintre cele 3 tipuri de aparatori noroi sunt:
-aparatorile de noroi pentru autovehicule au dimensiuni de circa max 33 cm.
-aparatorile de noroi pentru Suv-uri sau Gipuri au dimensiuni de circa max 52 cm
-aparatorile de noroi pentru autoutilitare au dimensiuni de circa max 40 cm.
Materialele din care sunt confectioanate aparartorile de noroi nu difera de la un tip la altul ci doar dimensiunile avand proprietati similare intre cele 3 modele de aparatori de noroi.
Aparatorile de noroi se pot achizitiona ata pentru partea din fata cat si pentru partea din spate .
Materialele din care sunt confectionate aparatorile de noroi sunt unele premium si sunt prezentate mai joi:
-aparatorile de noroi sunt fabricate din cauciuc moale dar intarit cu particole de plastic Abs pentru ale conferi elasticitate dar in acelasi timp avand un grad de rezistenta sporita la uzura foarte ridicat.
Asfel aparatorile de noroi sunt moi si se muleaza foarte usor pe spoiler ,datorita procedeului de fabricatie aparatorile de noroi nu sunt casante si nu crapa la impactul cu borduri, santuri sau pietre de dimensiuni mai mari.
Deasemenea cand temperaturile din mediul ambiant sunt foarte scazute sau foarte ridicate aparatorile de noroi nu devin casante sau se topesc, ele pastrandu-si proprietatile dimensionale exact cum sunt..
Aparatorile de noroi dedicate vin perfect pe modelul de masina pentru care este data comanda, astfel sunt rare cazurile in care aparatorile de noroi mai trebuie modificate pentru o pozitionare perfecta.
Procedeul de montare al aparatorile de noroi este unul foarte simplu si este prezentat astfel:
-aparatorile de noroi se fixeaza pe partea inferioara a spoilerului
-daca aparatorile de noroi nu au date gaurile de fixare  se dau gaurile.
-nu este necesar sa se demonteze rotile autovehiculului pentru montarea aparatorilor de noroi.
-daca pe partea interioara a spoilerului sunt date gauri de prindere pentru aparatori  de noroi se folosesc acestea daca nu se dau gauri de prindere.
-dupa ce avem gaurile de prindere atat  pe aparatorile de noroi cat si pe partea inferioara a spoilerului se pozitioneaza provizoriu aparatoare de noroi pe spoiler si se fixeaza pentru a veni intr-o simentrie cu spoilerul.
-pasul final se fiexeaza suruburile de prindere dintre apartorea de noroi si spoiler apoi se strang (atentie la strangearea finala daca nu au fost pozitionate corect aterior se pot misca si dau un efect de aparatoare montata stramb incorect).
Se recomanda ca fiecare autovehicul sa aiba montate aparatorile de noroi ata pentru fata cat si pentru spate.
Unele modele de aparatori de noroi dedicate pot fi confundate cu aparatorile de noroi universale deoarece au aceiasi forma.

TuningRo va pune la dispozitie o gama larga de Aparatori-Noroi multi marca cum ar fi Aparatori Noroi Mitsubishi,Aparatori Noroi Alfa Romeo,Aparatori Noroi Audi,Aparatori Noroi Bmw,Aparatori Noroi Chevrolet,Aparatori Noroi Citroen,Aparatori Noroi Dacia,Aparatori Noroi Fiat,Aparatori Noroi Ford,Aparatori Noroi Honda,Aparatori Noroi Hyundai,Aparatori Noroi Jeep,Aparatori Noroi Kia,Aparatori Noroi Lancia,Aparatori Noroi Landa Rover,Aparatori Noroi Mercedes,Aparatori Noroi Mini,Aparatori Noroi Nissan,Aparatori Noroi Opel,Aparatori Noroi Peugeot,Aparatori Noroi Renault,Aparatori Noroi Saab,Aparatori Noroi Seat,Aparatori Noroi Skoda,Aparatori Noroi Subaru,Aparatori Noroi Suzuki,Aparatori Noroi Toyota,Aparatori Noroi Vw,Aparatori Noroi Volvo. 
Cumparand de pe TuningRO, primiti pe langa produsul comandat si intreaga munca de alegere si selectie facuta de echipa noastra, asigurandu-va ca ati facut cea mai buna alegere.