Capace Etrieri

Posted by Tuning 27.12.2016 0 Comment(s) Accesorii Tuning,

Capacele pentru etrieri sunt un accesoriu, conceput pentru designul exterior al autovehicului.
Acestea se monteaza peste etrierele autoheviculului.
Capacele pentru etrierii sunt confectionte din plastic ABS  cu cristale de polieter care  le confera o rezistenta sporita la temperatura care se creaza la nivelul etrierului , astfel reducandu-se riscul la 0% ca, capacele de etriere sa se poata topi sau sa chiar sa ia foc.
Capacele pentru etrierii vin in 2 forme constructie:
-capace pentru etrierele din fata
-capace pentru etrierele din spate.
Diferenta dintre capacele de etriere fata si cele pentru spate este ca  capacele pentru etrierele din fata sunt mai mare pe cand capacele pentru etrierele din spate sunt mai mici.
Vopseaua cu care sunt acoperite capacele de etrierii este una termorezistenta , astfel incat aceasta rezista la temperaturi inalte de circa 600-700 grade celsius, iar gradul de exfoliere este aproape inexistent.
Vopsea de pe capacele de etriere este garantata timp de 3 ani, in acest timp vopsea va arata ca  in prima zi.
Instalarea kitul de capace de etrierii se face foarte usor urmarind cativa pasi :
1. se curata etrierul de praf si alte impuritati cu o perie de sarman apoi se curata cu o laveta umezita in solutie pentru curata etrierul pentru a elimina orice tip de murdarie
2. se pune capacul de etrier peste etrier pentru a asigura o simetrie intre  forma etrierului si capacul de etrier, eventual se ajusteaza capacul de etrier prin taier din partea superioara interiora a capacului.
3. dupa pozitionare se inteparteaza capacul de etrier si  , se aplica 4 puncte de silicon termorezistent in interiorul capacului de etrier (de culoare rosie sau neagra) un punct in partea de sus, unul in partea de jos si 2 puncte de silicon in mijloculul capacului de etrier.
4. dupa aplicarea siliconului capacul de etrier se pozitioneaza pe etrier dupa ajustarea facuta la punctul 2 , si pasa pe capacul de etrier ca siliconul termorezistent sa se uniformizeze intre capac si etrier .
5. se lasa 24 h sa se intareaza siliconul , apoi montajul este gata.
Atunci cand  dorim sa schimbam placutele de frana , capacele de etriere se indeparteaza foarte usor , avand o lamela intre silicon din capacul de etrier si etrier permetand astfel ca capacele de etriere sa fie indepartate oricand dorim pentru schimbarea placutelor de frana sau repararea etrierului.
Capacele de etrierii sunt disponibile pentru urmatoarele marci si modelele lor in 90% dintre ele compatibile: